logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

Справедливо отношение към всички автомобилни превозвачи и шофьори от други страни от ЕС

avtoprevozС цел да бъдат премахнати съществуващите изключения, позволени от действащите правила, гласуваните промени предвиждат ако държавите членки налагат пътни такси, то от 2020 г. тези такси да се прилагат за всички тежкотоварни автомобили и по-големите микробуси, които все повече се използват за товарни превози. Настоящите правила позволяват на държавите от ЕС да прилагат изключения за тежкотоварните автомобили под 12 тона и автобусите.

Новите правила ще позволят на страните да определят отстъпки от пътните такси, напр. при често използване на инфраструктурата от леки превозни средства в райони, които не са гъсто населени и в покрайнините на градовете.

За да се гарантира справедливо отношение към тези, които не използват редовно инфраструктурата, както и към шофьорите от други държави от ЕС, проекто правилата предвиждат ограничение в цената на краткосрочните винетки за леки автомобили. Евродепутатите допълниха, че винетни стикери трябва да има и за кратки периоди, напр. за един ден и една седмица.

Докладчикът Кристин Рево д'Алон Бонфоа (С&Д, Франция) заяви: „Днес Европейският парламент прие амбициозен доклад за постигането на целта на Бялата книга за европейския транспорт за пълно прилагане на принципите "потребителят плаща" и "замърсителят плаща" при използването на европейската пътна транспортна мрежа. Това предложение е повратна точка за европейската транспортна политика за по-добро справяне с емисиите на CO2 и замърсяването на въздуха от сектора на автомобилния транспорт.“

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1