logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Приоритети за България в ЕС през 2015 г. ще са Шенген, икономиката, миграционната политика и Eнергийния съюз

shengen1България ще изведе като приоритети на заседанията на съветите на Европейския съюз насърчаването на икономическия растеж и заетост, присъединяването към Шенгенското пространство, солидарното управление на миграцията, създаването на Европейски енергиен съюз, единен европейски цифров пазар и разширяването на Европейския съюз (ЕС). Това е записано в приетата от Съвета по европейски въпроси Годишна програма за участие на Република България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз (2015 г.).

Тя има за задача да осигури основа за изготвяне на българските позиции при обсъждането на приоритетни за страната въпроси от дневния ред на  ЕС през 2015 г. Ето защо, документът е съобразен с Работната програма на Европейската комисия за 2015 г. и приоритетите на тройката Председателства на Съвета на ЕС – Италианско, Латвийско и Люксембургско.
Приемането на стратегическия документ спомага за провеждането на координирана и последователна политика за участие в процеса на вземане на решения в рамките на ЕС, което представя страната ни като надежден партньор в европейското семейство.

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1