logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Tърговски преговори между ЕС и САЩ: ЕК публикува доклад за консултацията за защитата на инвестициите

tpti1Европейската комисия публикува анализ на почти 150 000 отговора, получени в рамките на нейната онлайн консултация за защитата на инвестициите и уреждането на спорове между инвеститор и държава (УСИД) в рамките на Трансатлантическото партньорство в областта на търговията и инвестициите (ТПТИ). Анализът ще позволи на ЕК да вземе предвид общественото мнение при преговорите със САЩ относно обхвата и механизмите при уреждане на свързани с инвестиции разногласия между правителства и частни инвеститори.

Във въпросника по консултацията е обяснен подробно подходът на ЕС по 12 въпроса, свързани със защитата на инвестициите и уреждането на спорове между инвеститор и държава в рамките на ТПТИ. Въпросите включват запазване на правото на правителствата да предприемат регулаторни мерки в защита на обществения интерес, пълна прозрачност на производствата по УСИД, етични изисквания по отношение на арбитрите и създаване на апелативен орган.

Докладът на Комисията съдържа подробен анализ на всички получени отговори. Сега Комисията ще обсъди какви да бъдат следващите стъпки с Европейския парламент, държавите от ЕС и други заинтересовани страни, включително НПО, предприятия, синдикални организации, потребителски организации и академични институции.

Повече информация ТУК

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1