logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Бургас е избран за Европейски град на спорта

bs sport 1Бургас е официално одобрен за Европейски град на спорта през 2015 година, съобщиха от общината.

Потвърждението е дошло с писмо от Джан Франческо Лупатели - президент на Асоциация на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe) , която работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия."Поздравления за наградата, защото вашият град е наистина добър пример за използването на масовия спорт като инструмент за постигане на интеграция, образование и уважение, които са основните цели на ACES Europe. Вие сте развили забележителна спортна политика с хубави съоръжения, програми и дейности. От сега нататък Бургас е добре дошъл в семейството на ACES Europe", пише в писмото.

Бургас е избран измежду двайсетина кандидатиот целия континент. Силно влияние върху журито е оказала политиката на крайморската община за обновяване и увеличаване на спортната инфраструктура - басейни, спортни комплекси, спортни площадки и велоалеи, училищни игрища и салони, активната й работа с подрастващите и усилията за социално включване на хората с увреждания чрез спорта."Приемам отговорно обявяването на Бургас за Европейски град на спорта. Целта е да увлечем възможно най-голям брой бургазлии и гости на града в практикуване на спорта в цялото му разнообразие, да ги убедим, че това е най-приятният и полезен начин за прекарване на свободното време", каза кметът Димитър Николов.Предстои изготвянето на програма с различните събития и активности, с които Бургас ще насити спортната си програма за следващата година.

bs sport 2

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1