logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Годишна среща на информационните центрове "Европа директно" - София

vania1В периода 20-22.10.2013 г. в София се състоя втора поредна за годината среща на информационните центрове Европа Директно. Срещата започна с коктейл и приветствие от Илва Тивеус, Директор на дирекция „Граждани”, ГД „Комуникации” на ЕК, последвани от лекция на Иван Кръстев, Председател на Центъра за либерални стратегии (София) на тема „Може ли демокрацията да съществува без доверие?”.

Жан-Пиер Вандерстийн, действащ заместник на Ген.директор на ГД „Комуникация” призова близо 500-те участници да работят активно за подобряване на избирателната активност на гражданите през предстоящите през 2014 избори. Директорът на ГД „Бюджет” Стефан Лехнер разясни следващата многогодишна финансова рамка, етапите на преговорите и направи сравнителен анализ спрямо предходната. В дискусията „Социалното развитие в Европа и предстоящи предизвикателства” участниците имаха възможност да задават въпроси на Егберт Холтус от ГД „Заетост”, президента на платформата за Европейско социални НПО, политическият анализатор от Европейски политически център в Брюксел Клеър Дерет и Ясен Спасов от Националната агенция за учене през целия живот в България. В презентацията си „Този път е различно” Директорът на ГД „Връзки с гражданите” на Европейския парламент Стивън Кларк разясни подробности около текущата предизборна кампания за европейски парламент. Участниците имаха възможност да посетят семинари, провеждани от представители на различните генерални дирекции, както и да организират свои собствени по избрани от тях теми. На тържествената вечеря, организирана на 21-ви след приветствието на Ръководителя на Представителството на ЕК за България Огнян Златев за доброто настроение на гостите се грижиха детски състав по народни танци и групата на посланика на Младежта в движение Калин Вельов Тумбаито.

vania2

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1