logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Презентация за средствата по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове на ЕС

23.09.22 1 1Документът е представен на 17.09. 2022 г. на брифинги на министър Пулев в рамките на мобилните му приемни с областните управители на Стара Загора и Бургас

В презентацията са представени средствата по линия на Министерството на иновациите и растежа по Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/ и структурните фондове на Европейския съюз.
Да края на годината за микро-, малките и средни компании има 735 млн. лв., като 600 млн. лв. от тях са по ПВУ. В момента тече кандидатстването по първата отворена процедура по Плана – „Технологична модернизация“ на стойност 260 млн. лв. за ново оборудване, техника, машини и софтуер.

До края на годината се отварят и още три програми по ПВУ – за киберсигурност и ИКТ решения в размер на 30.6 млн. лв., за изграждане на ВЕИ за собствено производство на енергия в размер на 200 млн. лв. и за развойни дейности и интелектуална собственост с общ бюджет от 120 млн. лв.
По линия на структурните фондове на Европейския съюз от следващата година МИР ще разполага със 7 млрд. лв. за подкрепа на микро-, малки и средни предприятия, научни центрове, иновационни и високотехнологични компании. Две от програмите, които са на обща стойност 5 млрд. лв. са почти завършени и в процес на одобрение от Европейската комисия. Едната от тях – Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 с бюджет около 3 млрд. лв. вече е изпратена в Брюксел за одобрение. Втората – „Програма за научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ с бюджет от 2.14 млрд. лв., предстои да бъде изпратена за одобрение до 23 септември.

Презентацията може да видите тук: MIG_Instruments

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1