logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Събития на „Европа директно – Бургас“ Срещи с гражданите и местния бизнес на тема „Зеленият преход – здравословен живот за хората и конкурентоспособност на бизнеса“

Kdtnobat 20.06.2022 1През месец юни Европейски информационин център „Европа директно“ Бургас проведе три информационни дни в градовете Карнобат, Средец и Айтос с цел разширяване обхвата на информираност на гражданите в областта и повишаване на тяхната ангажираност. В рамките на няколко часа екипа на центъра организира информационен щанд на открито в трите общини, имайки за цел да популяризира сред широката общественост европейските политики по отношение на чиста околна среда, здравословни храни, енергийна ефективност и да обсъди в директни разговори с гражданите ползите от „Европейския зелен пакт“ и как това се отразява на тяхното ежедневие. В същите дни, бяха организирани и срещи с местни предприятия от трите общини, на която бяха представени конкретни проекти и инициативи във връзка с използването на алтернативни иновации в областта на чистите технологии, възможности за рециклиране и повторно използване на продукти, чиста енергия и декарбонизация на икономиката, мерки и програми подпомагащи бизнеса в реализиране на целите за чисто производство.

На срещите бяха дискутирани и възможностите на плана за възстановяване и финансовите стимули предлагани от дългосрочният бюджет на ЕС заедно с NextGenerationEU. В същото време екипа на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас има за цел да събере обратна връзка от гражданите и местните представители на бизнеса за трудностите и пречките, които ги съпътстват в този процес.

Снимки Карнобат

 

Kdtnobat 20.06.2022 2

Kdtnobat 20.06.2022 3

 

Kdtnobat 20.06.2022 5

Kdtnobat 20.06.2022 6

Kdtnobat 20.06.2022 7

Снимки Средец

sredez22.06.2022 4

sredets new 1

sredets new 2

sredets new 3

Снимки Айтос

aitos nev 1

aitos nev 2

aitos nev 3

aitos nev 4

aitos nev 5

aitos nev 6

 

 

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1