logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Европа директно Бургас – среща с представители на регионалните медии

24.02.2022 1На 24.02.2022 г. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас организира среща с представители на регионалните медии . Темата на срещата бе "Представяне на новините за местната аудитория и начини за избягване на дезинформацията" във връзка с актуалните теми от дневния ред на Европейския Съюз. За представяне на темата от експертна гледна точка бяха поканени да вземат участие г-н Никола Миладинов – съветник Преса и медии към Представителството на ЕК в България и г-жа Биляна Църноречка – Пресаташе на Бюрото на Европейския парламент в България.
В презентациите и дискусиите бяха засегнати въпроси за използването на медийното пространство /най-вече социалните мрежи/за разпространение на дезинформация и как регионалните медии трябва да се справят с нелеката задача да отразяват проверени новини, мнения и интервюта във все по-големия хаос от неточни послания и изкривена информация.

Съвпадането на срещата с датата на атаките срещу Украйна от страна на Русия още повече подсили значението и важността на темата. От страна на Европейската Комисия и Бюрото на ЕП в България беше заявена пълна готовност за подкрепа и подаване на адекватна и проверена информация към всички местни медии и съдействие за справяне с разразяващата се хибридна война обхващаща различни наболели теми от нашето ежедневие.

24.02.2022 2

24.02.2022 3

24.02.2022 4

24.02.2022 6

24.02.2022 7

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1