logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

ЕВРОПА ДИРЕКТНО – БУРГАС – НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ

01062021 1На първи юни 2021 г.се състоя официалното окриване на Европейски информационен център Европа директно – Бургас. Той е част от новото поколоние на центровете Европа дирактно, призвани да осъществяват своята дейност в периода 2021 – 2025 г. Тези центрове предоставят обща информация за функционирането на Европейския съюз, работата на европейските институции, права на гражданите на ЕС, политиките на Съюза и неговите приоритети за съответния програмен период. Тази информация е насочена към гражданите от различни целеви групи – ученици, студенти, бизнес и администрация, широката гражданска общественост.
За пореден път приемна структура на Центъра Европа директно - Бургас е Бургаската търговско промишлена палата (БсТПП), организация, доказала през годините добрите си връзки с бизнеса, с образованиетои гражданите на региона.

Откриването се състоя в тържествена обстановка пред офиса на БсТПП, при спазване на противоепидемичните правила и в присъствието на млади хора, учители и преподаватели в Бургаските ВУЗ, представители на бизнеса и на администрацията. Присъстваха и представители на регионалните пачатни, ефирни и електронни медии. Естествено и Председателството на Европейската комисия в България бе представено от ръководителя на отдел Комуникация тг-н Бойко Благоев.


Официални гости бяха председателят на общинския съвет проф. Сездалина Турманова, зам. областните управители Божан Божанов и Асен Бонджев, Виолета Лазова, представител на Общинска администрация, директора на Търговското гимназия Павел Чепов, проф. Магдалена Миткова, ректор на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и др.
Събитието бе открито от Председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов който поздрави участниците и наблегна върху усилията на палатата и на Центъра Европа директно – Бургас за преодоляване на информационния дефицит относно европейските политики и ползите за гражданите от членството ни в Европейския съюз.
Поздрави към екипа на центъра и към участиците в церемонията отправи и Бойко Благоев, който подчерта добрата работа, свършена от центровете през изминалите години, но и повишените очаквания от страна на Комисията, пък и от гражданите, за адекватна и достоверна информация, касаеща Съюза. Той изрази и своята увереност, че центровете Европа директно от новото поколение все по-добре ще изпълняват своята мисия е ще допринасят за популяризиране на Европеската идея.
Ръководителят на центъра Радко Дренчев накратко описа начините по които ще продължи работана и съобразяването с приоритетите на ЕК за 2021 г. – Зеленият пакт и Цифровизацията на икономиката. Естествено бе застъпена и Конференцията за бъдещето на Европа.

Събитието премина при голям интерес от страна на присъстващите, а след края на официалната церемония, чиято кулминация бе разкриването на табелата с новата визуализация на центровете Европа директно, бе даден брифинг, на който представителите на бургаските медии имаха възможност да зададат своите въпроси към екипа на центъра и към г-н Бойко Благоев. Бе организиран и лек кетъринг, използван от присъстващите, в неформална обстановка да обменят своите мнения и виждания за развитието на Европейския съюз.

01.06.2021 2

01.06.2021 3

01.06.2021 4

01.06.2021 5

01.06.2021 6

 

01.06.2021 7

01.06.2021 8

01.06.2021 9

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1