logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Семинар – дискусия на тема „Ново начало за миграционната политика на ЕС“

21.10.2020.Doncho 1Проблема с миграцията отново стои на дневен ред и макар в момента да няма криза, такава не се изключва.Това обуславя засиления интерес, особено на младите хора, към този проблем. В тази връзка на 21.10.2020г. ЕИЦ Европа Директно Бургас проведе среща – дискусия със студенти от университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас. Целта на срещата бе запознаване на младите хора със структурата на миграционните потоци и различните причини пораждащи миграционен натиск в някои от проблемните региони на света.


Чрез кратка презентация пред участниците бе представена динамичната политическа обстановка в някои райони на света, както и противоречивите послания на световни лидери и медийното отразяване на събитията, които не допринасят за създаването на една обективна представа за същността на проблема и неговото евентуално въздействие. Бе наблегнато на досегашните действия и политики на ЕС относно проблемите свързани с миграцията, на нормите на действащото европейско законодателство, с неговите силни страни и с проблемите, които се наблюдават при неговото прилагане, както и на принципите на европейска солидарност имащи за цел справедливо разпределение на тежестите между страните членки на ЕС. В последствие бе провокирана дискусия, на която всеки от участниците изказа своето мнение относно силните и слабите страни на действащата миграционна политика и предложи начини, мерки и инструменти за нейното подобряване. Общото мнение бе, че европейските граждани трябва да имат чувство на разбиране и толерантност към хората търсещи закрила.

21.10.2020.Doncho 2

21.10.2020.Doncho 3

21.10.2020.Doncho 4

21.10.2020.Doncho 5

21.10.2020.Doncho 6

21.10.2020.Doncho 7

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1