logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Европа директно Бургас и „Политиката на сближаване на Европейския съюз“

08.10.2020 Sozopol 1На 08. 10. 2020 г. екипа на ЕИЦ ЕВОРА ДИРЕКТНО Бургас проведе първото от Поредица информационни събития в Област Бургас на тема : „Политиката на сближаване на Европейския съюз“.
В работата си до сега екипът на ЕИЦ „Европа директно“ Бургас е установил, че жителите на по-малките населени места извън областния център имат информационен дефицит относно политиките на ЕС, насочени към развитието на регионите и от там подобряване качеството на живот на гражданите. Това до голяма степен се отнася до младите хора, учениците от горните класове в средните училища и гимназии в общинските центрове, които трудно придобиват реална представа за това какво прави ЕС за подобряване качеството на живот и намаляване различията в стандартите. Тези млади хора са бъдещите активни европейски граждани, и е необходимо те да разполагат с адекватна информация относно политиките на ЕС за сближаване на регионите.

През последните години политиката на сближаване на ЕС се е доказала като един от най-важните инструменти за преодоляване различията по отношение на икономиката, инфраструктурата и като цяло качеството на живот на европейските граждани.
В България, и особено в Бургаски регион, има много примери за положителното въздействие на кохезионната политика за изграждане на инфраструктурни обекти и развитието на региона като цяло в посока приближаваща се до утвърдени европейски стандарти.
Във връзка с това ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас предвижда четири изнесени информационни дни първият от които бе в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Созопол. Независимо от дъждовното време младежите проявиха голям интерес към презентацията, която се проведе в двора на училището, предвид ограничителните мерки за провеждане на мероприятия на затворени пространства. Младежите задаваха въпроси и по теми свързани с правата на европейските граждани, възможностите за обучение, работата на европейските институции и др.
През настоящия месец предстои провеждането на още три информационни презентации в училища в Айтос, Карнобат и Средец.

08.10.2020 Sozopol 3

08.10.2020 Sozopol 2

08.10.2020 Sozopol 4

08.10.2020 Sozopol 5

08.10.2020 Sozopol 6

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1