logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Кръгла маса на тема „Силна, отворена и честна търговска политика на ЕС“

28.08.2020 На 28.08.2020г., при спазване на противоепидемичните мерки наложени заради пандемията от COVID 19, ЕИЦ «Европа Директно» Бургас проведе кръгла маса на тема „Силна, отворена и честна търговска политика на ЕС“.

Присъстваха представители на бизнеса , браншови и неправителствени организации. Ръководителя на Европа Директно Бургас направи кратка презентация на присъстващите на тема «Динамиката в развитието на европейските икономически процеси повлияни от търговската политика на ЕС»

Бяха обсъдени сключените споразумения за свободна търговия с Канада и Япония, политическото съгласие за сключването на такова споразумение със страните от МЕРКОСУР /Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай/, както и преговорите за споразумения с Австралия и Нова Зеландия, новите възможности, откриващи се пред фирмите за увеличаване на икономическата активност, но и новите предизвикателства породени от развитието на глобалните търговско – икономически взаимоотношения.

В последваща дискусия представителите на бизнеса изразиха своето мнение и се съгласиха, че е необходима адекватна информация и прогнози за развитието на различните икономически сектори в зависимост от общите европейски политики. Същевременно на бизнеса е ясно, че тези търговски споразумения не могат да не дадат отражение върху икономическите политики на ЕС, като в най-голяма степен отражението ще бъде върху селскостопанската политика. В процеса на дискутиране и обсъждане на темата стана ясно, че бизнесът е заинтересован и от тенденциите за регионално икономическо развитие, които често са специфични и не винаги се препокриват с общите европейски политики.

В заключение бяха направени изводи сред представителите на целевата група за важната роля на Европейския съюз и повишеното му влияние върху глобалните икономически отношения. Това влияние е предимство за фирмите от страни членки на ЕС да развиват своята дейност свързвайки се с нови партньори от целия свят и използвайки преференциите на споразуменията за свободна търговия.

28.08.2020 2

28.08.2020 3

 

28.08.2020 5

28.08.2020 4

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1