logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Информационен форум на открито на тема „Европейският съюз – предизвикателства и перспективи“.

aug2020 0След като условията вече позволяват на 19.08.2020г. ЕИЦ „Европа Директно“ Бургас проведе информационен ден на открито за гражданите и гостите на Бургас. Цел на информационния форум бе да запознае широката гражданска общественост със състоянието на Европейския съюз към момента и с перспективите за неговото развитие.

Информационния щанд на Центъра бе разположен на едно от знаковите места за Бургас –площад «Тройката“. Гражданите и гостите на гр.Бургас имаха възможност да задават своите въпроси на екипа на Центъра по всички теми свързани с функционирането на ЕС и реализирането на неговите политики.
На фона на световната криза породена от пандемията посетителите имаха множество въпроси свързани с предстоящите инициативи на ниво Европейски съюз, които ще отговорят на все по-задълбочаващите се проблеми с безработицата, ограниченията на свободното предвижване на хората и стабилността на здравната система.


Екипа на Центъра даваше отговори на въпроси свързани и с приемането на България във валутно – курсовия механизъм ERM II , наричан още „Чакалнята за еврото“, с политиките на ЕК относно възстановяването на европейската икономика и в частност инициативите за МСП в България, възможностите за финансиране по оперативните програми в новия програмен период, разпределението на средствата получени от ЕС за страната ни, след приемането на дългогодишната финансова рамка и много други.

Много от хората се интересуваха от намиране на работа в страните членки , продължаване на образованието по програмата ЕРАЗЪМ +, както и от правата , които имат като европейски граждани.
Голям интерес предизвикаха и информационните материали, предоставени от Центъра.

Беше давана информация и за работата и дейността на „Информационен център Европа Директно“ — гр. Бургас, за неговият офис, за услугите, които предлага и начините по които може да бъде установен контакт.

aug2020 7

aug2020 13

aug2020 1

aug2020 2

aug2020 3

aug2020 4

aug2020 5

aug2020 6

aug2020 7

aug2020 8

aug2020 9

aug2020 10

aug2020 11

aug2020 12

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1