logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

Конкурс за рисунка на тема „ Европейското лице на моя Бургас“

chasovnikaВ края на м. Април ЕИЦ „Европа Директно“ Бургас стартира инициатива по повод Деня на Европа. Бе обявен он-лайн конкурс за рисунка на тема „Европейското лице на моя Бургас“ . В конкурса взеха участие ученици от 1-ви до 7-ми клас на ОУ „Любен Каравелов“ Бургас. Младите творци пресъздадоха красивите и привлекателни места на своя европейски град. Храмът „Св.св. Кирил и Методий“, прословутият бургаски мост, знаковите места за срещи на бургазлии „Часовника“ и „Грамофона“ и любимата морска градина, както и остров "Света Анастасия" са само част от образите, които може да видим на рисунките.
Важно е да се отбележи, че тези забележителности са възстановени и поддържани със средства по европейски програми. Предвид реалната обстановка конкурсът беше проведен он-лайн под мотото „Рисувай вкъщи“. Рисунките на младите бургазлии може да видите ТУК. Още произведения на участниците в конкурса. Предвижда се творбите да бъдат изложени в помещенията на ЕИЦ „Европа Директно“ Бургас, а при възможност да гостуват на някои от бургаските училища. Предвидени са награди за участниците в конкурса.

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1