logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Видеодискусия на тема „Младите избират Европа“

15.05.2019 1На 15. 05. 2019 г. се проведе съвместно мероприятие – видеодискусия - между Центровете Европа Директно в Бургас, Пловдив и Благоевград на тема „Младите избират Европа“ . Участниците от трите града бяха ученици от горните класове на гимназиите и студенти от университетите. Гост на мероприятието бе г-н Теодор Стойчев – Ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България. Той се включи в мероприятието от Благоевград. Ръководителят на ЕИЦ Европа Директно Бургас г-н Радко Дренчев запозна участниците с основните функции на Европейския парламент, начина на избор и разпределение на евродепутатите, правомощията на европейската институция и нейната роля при взимане на решения на европейско ниво. Обсъдени бяха начините, при които избора на гражданите може да повлияе на европейското бъдеше на всички.


Директното включване на г-н Стойчев от Благоевград бе посрещнато с голям интерес от всички участници и малко, след като той направи въведение в темата, заваляха въпроси от всички градове. Учениците се интересуваха за изхода от Брекзит, студентите за възможности за продължаващо обучение и как тези възможности ще бъдат повлияни от новия европейски парламент и новата Европейска комисия, ще има ли промяна за България след евентуалното приемане на нашите съседни страни за членки на Съюза и как това ще се отрази на икономиката ни. Въпросите бяха от всякакво естество и всички искаха да разберат повече за бъдещето на Европейския съюз.

15.05.2019 2

15.05.2019 3

15.05.2019 4

15.05.2019 5

15.05.2019 6

15.05.2019 7

15.05.2019 8

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1