logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Избори за Европейски парламент 2019 - Европа директно Бургас и регионалните медии

31.01.2019 1На 31. 01. 2019 г. екипът на ЕИЦ Европа Директно Бургас проведе Информационен семинар за журналисти от регионалните медии на тема “Източници за обективна информация за дейността на Европейските институции и провеждането на избори за Европейски парламент 2019“.
Събитието се радваше на голям интерес от страна местните журналисти, които добре познават работата на ЕИЦ Европа Директно Бургас и винаги с желание приемат информация относно бъдещи прояви и инициативи , особено на теми свързани с важни предстоящи събития на европейско ниво.


Основна тема на срещата бяха предстоящите през м. Май избори за Европейски парламент и свързаните с това информационни източници от където медиите могат да почерпят достоверна и актуална информация. Ръководителят на Центъра г-н Радко Дренчев направи кратък преглед на достоверните източници на информация за процесите протичащи в Европейския съюз, като бяха представени не само възможностите на ЕИЦ „Европа директно“ Бургас, но и тези на Представителството на ЕК в България и Бюрото на ЕП. Бе представен и информационния капацитет на европейските институции, които подготвят информация на всички 24 официални езика на ЕС.
Участниците имаха множество въпроси към Екипа на Центъра, свързани с предстоящите му инициативи за популяризиране на изборите за ЕП, чиято основа цел е да стимулират избирателната активност сред различни целеви групи – бизнес, младежи и широката общественост.
В рамките на събитието беше представена и платформата www.thistimeimvoting.com и нейната идея всеки в ЕС, който е решил да гласува, да се регистрира и с това да стартира кампания за изборите, като убеди своите приятели и близки в социалните мрежи във важността на предстоящото събитие.

31.01.2019 2

31.01.2019 3

31.01.2019 4

31.01.2019 5

31.01.2019 6

 

 

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1