logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Младежки действия за граждански права: чрез познание срещу нетолерантност

pomorie1На 10. 01. 2015 г. Европейски информационен център „Европа Директно – Бургас” се включи в изпълнението на първото съвместно мероприятие по проект Младежки действия за граждански права: чрез познание срещу нетолерантност. Читалището на гр. Поморие бе превърнато в своеобразна „Жива библиотека“ и събра многобройни посетители от града, предимно деца, които бяха привлечени от идеята да четат живи книги. Целта на събитието бе да се срещнат деца, младежи и възрастни, които да покажат едни на други колко са различни от една страна и колко са еднакви в същото време.

Всички бяха обединени от идеята да се опознаят и да научат повече неща за своите нови приятели. Под формата на забавни игри участниците имаха възможност да разкажат за себе си , да споделят своите мисли и да покажат отношението си към различните хора. Най-интересната част от мероприятието бе четеното на живи книги. Група деца подготвиха за „читателите“ различни свои преживявания и с изключителен ентусиазъм разказваха историите си като живи книги. Партньорството на Европа Директно Бургас бе посрещнато с голям интерес. Екипа на Центъра, също като една „жива книга“, разказа за своята дейност и услугите , които предлага и предложи на присъстващите непременно да посетят центъра. Бяха раздадени рекламни и информационни материали като награди за най-активните участници.

pomorie21

pomorie31

pomorie41

pomorie51

pomorie61

pomorie71

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1