logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Младежки действия за граждански права

mlad dom1Европейски информационен център „Европа Директно – Бургас” се включи в дейностите по проект Младежки действия за граждански права: чрез познание срещу нетолерантност. Партньорството на Центъра ще продължи в рамките на инициативите по време на кампанията в гр. Бургас, а именно: „Жива библиотека“ в гр. Поморие и гр. Българово; Трейнинги на тема „Богатството да си различен“; Заключителен концерт с Арт ателие „Погледни в сърцето ми“, посветени на любовта, толерантността и хармонията в многообразието.

Целта на проекта е да повиши информираността за правата на гражданите и да ограничи расизма, ксенофобията, словото на омразата и нетърпимостта в обществото. Местните инициативи целят да мотивират младежи от различни етнически групи във всяко от населените места да повишат познанията си за правата на човека и да се включат активно в дейностите като доброволци. Те ще се учат, как заедно да работят за ограничаване на дискриминацията и расизма и как да популяризират своите каузи сред връстниците си. Чрез участието си в тези мероприятия ЕИЦ Европа Директно Бургас ще популяризира своята дейност , ще допринесе за разпространение на информация относно правата на европейските граждани, политиките на ЕС и комуникационните приоритети на Европейската Комисия и най-вече за утвърждаване на основите ценности на ЕС - човешко достойнство, свобода, демокрация, равенство, спазване на човешките права, включително насърчаване на социалната справедливост и защита и борба срещу социалното изключване и дискриминацията.

Местната кампания ще продължи два месеца – Януари и Февруари и стартира с пресконференция с местните медии на 08.01.2015г. където бяха разяснени целите и основните мероприятия по проекта, както и бяха представени всички партньори за град Бургас.

mlad dom3

mlad dom2

mlad dom4

mlad dom5

mlad dom6

mlad dom7

mlad dom8

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1