logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

На 12 Декември 2014 г. ЕИЦ Европа Директно Бургас проведе Информационен ден „Правата на европейските граждани в сферата на бизнеса и заетостта“

uniaz1На мероприятието бяха поканени представители на Агенцията по заетостта в Бургас, представители на нестопански организации , студенти от висшите учебни заведения , университетски преподаватели, представители на бизнес средите. Участниците бяха запознати с принципите за свободно движение на хора, капитали, стоки и услуги в рамките на Европейския съюз, пораждащи определени права за всички европейски граждани. Бяха представени възможностите и условията при наемане на работници и служители от други европейски страни, както и възможностите търсещите работа да бъдат наети от работодатели в страни от ЕС.

Представените презентации породиха оживена дискусия между работодатели и студенти. Засегнат бе и въпроса за връзката между бизнеса и образованието и до колко младите специалисти са подготвени за предизвикателствата на трудовия пазар в страната и в ЕС. Информацията , която младежите получиха за бъдещата си реализация и перспективите , които се отварят пред тях за старт на кариера извън страната бе много интересна и полезна. На срещата бяха представени и услугите, които предлага ЕИЦ Европа Директно Бургас за предоставяне на информация относно правата на гражданите в ЕС, работата на Европейските институции, европейските политики в областта на младежката заетост. Присъстващите научиха и как да се възползват и от услугите на другите информационни мрежи на Европейската Комисия.

uniaz2

uniaz3

uniaz4

uniaz5

uniaz6

uniaz7

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1