logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Устойчиви холандски бизнес практики в Бургас

holland1Бургаската търговско-промишлена палата,Европейски информационен център „Европа директно - Бургас” и Посолството на Кралство Нидерландия проведоха съвместен семинар „Устойчиви холандски бизнес-практики”. Темата привлече интереса на повече от 60 представители на бизнеса, научните среди и местната администрация на 27.11.2014 в Гранд хотел „Приморец” в Бургас.

След приветствията на Н.Пр. Том ван Оорсхот, Посланик на Кралство Нидерландия и Красимир Стойчев, зам.-кмет на Община Бургас Председателят на Бургаската търговско-промишлена палата инж. Цанко Иванов запозна аудиторията с основните характеристики на българо-холандските търговско-икономически отношения:

с 6,3 млрд. Евро преки чуждестранни инвестиции за периода от 1996-та до 2013-та Нидерладия е най-големият чуждестранен инвеститор у нас, търговският стокообмен между двете страни за 2013 е в размер на 1 164,2 млн. Евро. През същата година държавата ни е посетена от 92 360 холандски туристи. В заключение Председателят изрази своята благодарност към Посланик Оорсхот за избора на Бургас като място за провеждане на мероприятието и изрази надежда, че семинарът ще предостави много полезна информация и възможности да контакти на всички участници.

В кратки 15-минутни презентации слушателите се запознаха с решенията за енергийна ефективност на Djadadji, иновационните подобрения за влекачи на Multraship BV, как може да се стори устойчиво навсякъде с Power Cem, кога е удачно отпадъците да се превръщат в енергия според иновативния подход на Waste4ME, как Damen Shipyards строят и експлоатират кораби екологично. Директорът на Дирекция „Икономически и стопански дейности” на Община Бургас Ивелина Стратева разказа за устойчивите градски проекти и политики на Община Бургас, след което дискусията се пренесе на изискания коктейл, организиран от Посолството.

holland2

holland3

holland4

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1