logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Европейският ден на здравословното хранене в Бургас

zdravoslovno1На 11. 11. 2014 г. по случай Европейският ден за здравословно хранене и готвене за деца - 8 ноември, ЕИЦ Европа Директно – Бургас организира „Ден на здравословното хранене в Европа“. В мероприятието се включиха ученици и преподаватели от Професионалната Гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ –Бургас. Младите готвачи събраха традиционни кулинарни рецепти от страни от Европейския съюз и приготвиха съответните специалитети, като беше наблегнато на здравословния начин на приготвяне с полезни и здравословни продукти. Преподавателите от Гимназията изнесоха презентации на тема „Храним ли се здравословно и що е то здравословното хранене?“

По много достъпен и забавен начин бе представена информация за всяко едно от приготвените ястия – какви са съставките, как са обработени за да се съхранят полезните вещества и за коя от Европейските страни е традиционно това ястие. Гостите на празника опитаха хляб с билки от Франция, постни сърмички с копър от Гърция, рибни хапки с черен немски хляб и много други интересни и вкусни специалитети от здравословните кухни на Европа. Една от представените презентации запозна присъстващите със здравословното и балансирано хранене сред младите хора и с кампанията на Европейската комисия за борба срещу затлъстяването. Учениците и гостите на мероприятието научиха какво правят по този въпрос в другите европейски страни и как насърчават своите граждани към пълноценен и здравословен начин на живот.

zdravoslovno2

zdravoslovno3

zdravoslovno4

zdravoslovno5

zdravoslovno6

zdravoslovno7

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1