logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Перспективи за реализация - какво зависи от нас

logo EP izbori2

 

ИЗБОРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ 2014 

EP izbori 11На 29.11.2013г. бе проведена среща на студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ с представители на ЕИЦ „Европа Директно – Бургас. Темата на срещата бе „Моите перспективи за реализация на европейския трудов пазар“. Младите хора дискутираха възможностите , които им предлагат различните европейски програми за обучение, стажуване и реализация на трудовия пазар у нас и на територията на страните от ЕС.

Студентите не скриха своите страхове и съмнения относно намирането на работа свързана със специалността , която изучават и изтъкнаха факта, че често им се налага да работят ниско платена и неквалифицирана работа за да са финансово самостоятелни. Общото мнение на младите хора бе, че е добре да се наложат нестандартни форми на обучение, развиващи предприемачески умения, , ранна кариерна ориентация и стимулиране на иновативното мислене и не на последно място практическо обучение в реално работещи фирми и компании. Изнесената информация от представителите на ЕИЦ „Европа Директно „ Бургас насочи вниманието на младежите към възможността и те самите да повлияят върху решаването на определени проблеми и това да ги мотивира да изразят своята гражданска позиция чрез участие в предстоящите избори за Европейски парламент.

 

EP izbori 13

 

EP izbori 12

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1