logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

„Цифровата ера – предизвикателство пред моята професионална реализация“

07 1Бързото развитие на цифровите технологии се отразява не само върху ежедневието, но най-вече върху професионалното развитие на европейските граждани. Новите технологични решения, методи и практики, са истинско предизвикателство за участниците в стопанския живот. Това предполага разширяване на кръгозора по отношение на цифровите технологии на бъдещите участници на трудовия пазар. Това бе темата на дискусията организирана с ученици от 11 и 12 клас на Търговска гимназия Бургас на 26 ноември 2021г. Срещата протече в он-лайн формат поради наложените ограничения във връзка с противоепидемичните мерки. Независимо от неудобствата и ограниченията интереса към темата от страна на младежите бе изключително голям.

Факта, че младежта в нашето съвремие е най-големия потребител на он-лайн услуги и комуникация бе определящ за направените изводи от дискусията.


А именно – живеем в свят, където е немислимо и почти невъзможно да не се използват технологиите – в бита, в обществените институции, в работата и в образованието. Политиките на ЕК във връзка с цифровизацията и дигитализацията на всички сфери от обществения живот бяха ясно и подробно обяснени на младите, които те първа ще се реализират като професионалисти и чийто живот ще зависи все повече от модерните технологии.

07 2

07 3

07 4

07 5

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1