logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Започна училищният конкурс на ЕС за млади преводачи

София, 10 септември 2013 г.

Вече е възможно гимназиите да се запишат за участие в годишния конкурс на Европейския съюз за млади преводачи Juvenes Translatores. Регистрацията ще продължи до 20 октомври на адрес ec.europa.eu/translatores, а онлайн формулярът е наличен на всички официални езици на ЕС, сред които за първи път и хърватски.Конкурсът, който се провежда за седма поредна година, ще се състои на 28 ноември,

по едно и също време във всички училища, избрани за участие. В него ще се включат ученици от над 760 гимназии от ЕС, родени през 1996 г. 

В конкурсния ден гимназистите (2-5 от всяко училище) ще трябва да преведат текст от 1 страница, като изберат една от възможните 552 езикови комбинации от 24-те официални езика на ЕС. В контекста на текущата Европейска година на гражданите текстовете за превод ще бъдат свързани с гражданството на ЕС и ползите от него за хората като частни лица, потребители, пребиваващи, студенти, работници или участници в политическия живот. Конкурсните работи ще бъдат оценени от преводачи на Европейската комисия, които ще определят по един победител от всяка държава. През април 2014 г. 28-те победители ще бъдат поканени в Брюксел, където ще получат своите награди.

 

За допълнителна информация:

Уебсайт на конкурса: http://ec.europa.eu/translatores/

Facebook.com/translatores

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1