logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

REPowerEU – алтернатива за сигурност и независимост на Европейския съюз

image005На 21.11.2023г. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас проведе среща дискусия със студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ на тема „REPowerEU – алтернатива за сигурност и независимост на Европейския съюз“.

В настоящата нестабилна обстановка породена от множество кризи и военни конфликти е много важно младите хора да разберат за усилията, които полага Европейския Съюз да защити своите граждани.

На срещата бяха представени плановете на ЕС за цялостна диверсификация на доставките за ЕС на суровини, включително и „суровини от изключителна важност“. Подробно бе представен плана REPowerEU осигуряващ сигурна и устойчива енергия на достъпни цени в Европа.

По време на дискусията младите европейци изразиха загриженост за тяхната бъдеща сигурност и се обединиха около мнението, че с общите усилия на всички европейци трябва да бъде намалена зависимостта от руските изкопаеми горива, да се стремим към намаляване на потреблението на енергия в Европа и да се задълбочи работата по внедряване на възобновяеми енергийни източници.

image001

image003

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1