logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Доклад относно върховенството на закона за 2023 г.

11.07.23 1 1Европейската комисия публикува четвъртия си годишен доклад относно върховенството на закона, като оцени актуалното положение във връзка с върховенството на закона във всяка държава членка.

Въпреки че в някои държави — членки на ЕС, продължават да съществуват опасения относно върховенството на закона, докладът се е превърнал в основна движеща сила за промяна и положителни реформи. Всъщност, средно за всички държави членки, 65 % от миналогодишните препоръки са изцяло или частично изпълнени. Това показва, че се полагат значителни усилия за последващи действия във връзка с препоръките от предходната година.

Днешният пакет включва съобщение, в което се прави преглед на положението в ЕС като цяло, и 27 глави по държави, в които се разглеждат значимите промени във всяка държава членка от юли 2022 г. насам. В доклада е включена оценка на препоръките от миналата година и отново са предоставени конкретни препоръки към държавите членки.

Докладът обхваща четири стълба: национални правосъдни системи, уредби за борба с корупцията, медиен плурализъм и други механизми за взаимозависимост и взаимоограничаване на институциите.

Повече информация относно основните констатации и препоръки за България ще намерите тук.

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1