logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

ЕК предлага нови правила за прилагане на Общия регламент за защита на данните при трансгранични случаи

08.07.23 6 1Европейската комисия предложи нов регламент за по-ефективно сътрудничество между органите за защита на данните при прилагането на Общия регламент относно защитата на данните (ОРЗД/ GDPR) при трансгранични случаи.

Новият регламент въвежда специфични процедурни правила за органите по прилагането на ОРЗД в случаи, които засягат физически лица, намиращи се в повече от една държава членка на ЕС.

За физическите лица новите правила ще изяснят какви документи трябва да представят при подаване на жалба, а за фирмите – правата им на справедлив процес, когато орган за защита на данните разследва потенциално нарушение на ОРЗД.

Регламентът предвижда по-голяма правна сигурност за компаниите и физическите лица, хармонизиране на разпоредбите в областта на правата на жалбоподателите и на разследваните страни (администратори и обработващи лични данни), както и рационализиране на сътрудничеството и решаването на спорове.

За повече информация вижте съобщението тук.

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1