logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Швеция пое председателството на Съвета на Европейския съюз

03.01.23 7 1Сигурност, конкурентоспособност, зелен и енергиен преход, демократични ценности и върховенство на закона. Това са приоритетите на шведското председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2023 г.
Швеция поема председателството на Съвета на Европейския съюз в момент на исторически предизвикателства за държавите-членки и за Съюза като цяло. Незаконното, неприемливо и непровокирано нахлуване на Русия в Украйна е заплаха за европейската сигурност, с тежки последици за миграцията, както и за световните доставки на храни и енергия. Украйна се бори за оцеляването си като нация – и за сигурността и живота на своите граждани. ЕС и неговите държави членки събраха безпрецедентна подкрепа за Украйна и ще останат твърдо на нейна страна. Необходимо е да се осигури непрекъснато сътрудничество с доверени партньори, включително силна трансатлантическа връзка.


Европейските икономики са силно засегнати от войната на Русия, както и от продължаващата манипулация на енергийните доставки. Нарастващите нива на инфлация, лихвените проценти и цените на енергията оставиха компаниите и гражданите в затруднение.
Повече за четирите приоритета на шведското председателство ТУК

Вижте как министър-председателят Улф Кристерсон представи приоритетите на шведското председателство в реч пред Риксдага (шведския парламент) на 14 декември. Тук можете да прочетете речта в нейната цялост.

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1