logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Семинар – дискусия на тема „Гражданското образование в българските училища“

22.11.22 1На 22. 11. 2022 г. в залата на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас бе организирана среща с участие на специалисти в сферата на образованието – директори, учители, педагогически съветници, социални педагози и социални работници. Динамичната съвременност изправя българското училищно образование пред предизвикателства, които не могат да бъдат успешно посрещнати без качествено гражданско образование. Успешното му реализиране се основава на подходяща училищна среда и училищна култура, в която се насърчава активното участие. Превръщането на учениците в бъдещи активни граждани, запознати със своите права, свободи, отговорности и задължения като граждани на България и Европа е несъмнено една от най-отговорните задачи на българския учител. Тези въпроси бяха застъпени в лекцията на г-жа Весела Христова – специалист в областта на гражданското образование.

Тя запозна присъстващите с историята и възникването на дисциплината и превръщането й в един от най-важните предмети за младото поколение сега.

Специален гост на събитието беше и началника на РУО Бургас г-жа Петя Петрова. Тя се включи в дискусията и изтъкна значението на гражданското образование и разбирането за Европейския съюз за формирането на пълноценни граждани на общността.

От страна на екипа на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас бе представен проекта на Представителството на ЕК по тази тема и разработените материали. Събитието също така бе насочено и към насърчаване използването на официалните учебни материали на ЕС. На присъстващите бе представена книгата на проф. Ингрид Шикова – „Европа в училищата- за учители с въображение“, която предизвика огромния интерес на присъстващите, които ще имат възможност да се възползват от нея при организиране на различни инициативи, свързани с ЕС.

22.11.22 2

22.11.22 3

22.11.22 4

22.11.22 5

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1