logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Въздействието на дигитализацията върху икономическото развитие във времена на глобална криза

1На 30.03.2021г. екипа на Европа Директно Бургас проведе он-лайн семинар дискусия с ученици от 11 и 12 класове на ПГМЕЕ гр. Бургас. Темата на събитието бе „Въздействието на дигитализацията върху икономическото развитие във времена на глобална криза“.
В условията на глобална криза е необходимо да се преосмислят подходите при осъществяване на дейности, свързани с икономическия и социалния живот. Във връзка с това възможностите, предлагани от съвременните информационни технологии за контакти, обмен на данни и изпълнение на съвместни проекти, е важна предпоставка за осигуряване на непрекъснатост на процесите и поддържане или повишаване на ефективността на тези дейности.


Развитието на информационните и комуникационни технологии на регионално и европейско ниво може да даде значителен тласък не само за запазване, но и за увеличаване на производителността на труда, контактите между компании и институции и комуникацията между участниците в гражданското общество.
Това бяха част от въпросите обсъдени по време на презентацията и последващата дискусия с младите хора. Те с интерес споделяха своите виждания за навлизането на дигиталните устройства и информационните технологии все повече в икономическите и социални аспекти на живота ни.
Екипа на Центъра Европа Директно Бургас от своя страна изнесе презентация, представяща приоритетите на ЕК в областта на дигитализацията. Представената информация имаше за цел да запознае младежите с новите политики на Европейските институции свързани с използването на цифровите технологии в бита на хората и в много отрасли на стопанския живот.

2

3

4

5

6

7

 

9

10

11

 

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1