logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Семинар – дискусия на тема „Дезинформацията – влияние и начин на противодействие“


25.11 12На 25. 11. 2020 г. се проведе семинар – дискусия със студенти от Университет „Проф.д-р Асен Златаров“ Бургас. Мероприятието се проведе под формата на он-лайн дискусия – поради ограниченията наложени от усложнената епидемична обстановка в страната. По време на виртуалната среща участниците бяха запознати с реалното състояние на глобалната мрежа и възможностите за извършване на дезинформационни практики. Съвременните комуникационни навици на младите хора включващи основно интернет приложения и контакти чрез социалните мрежи, разширяват кръгозора на младите хора, но ги правят и уязвими за външно влияние, често съдържащо неистини или откровена дезинформация.


В този смисъл, изнесената презентация имаше за цел да създаде обща култура на комуникация, при която младите хора да могат да направят преценка на идващите към тях послания и да разграничат невярното съдържание от истинските новини.
Бе представена политиката на европейските институции и мерките за борба с разпространението на невярно съдържание в глобалната мрежа, било то в уеб страници, ел. поща или социални медии. Част от тези усилия на ЕС се изразяват в повишаване информираността на потребителите за потенциалните заплахи.
По време на дискусията младите хора дадоха множество примери за това, как са попадали на невярна информация по теми касаещи всички сфери на обществения живот – икономика, здравеопазване, образование, социални мерки и др.
Екипа на ЕИЦ Европа Директно представи на участниците дейностите на Центъра и увери, че винаги могат да се възползват от информационните канали на официалните европейски институции, за да се ползват от адекватна и вярна информация за европейските политики и случващото се на европейско и световно ниво.

25.11 4

 

 

25.11 2

25.11 3

25.11 1

 

25.11 5

25.11 6

25.11 7

25.11 8

25.11 9

25.11 10

25.11 11

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1