logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

Ученическо състезание за иновативни бизнес идеи „Ние сме бъдещето“

22.11.2018 1На 22. 11. 2018 г. екипът на ЕИЦ „Европа Директно“ Бургас бе поканен да вземе участие в провеждането на ученическо състезание за иновативни бизнес идеи „Ние сме бъдещето“ на ученици от 11 клас на Професионална търговска гимназия Бургас. В надпреварата взеха участие 9 отбора, които представиха в кратки презентации своите бизнес идеи, свързани с европейското бъдеще на България. Член на журито беше Боряна Желева – част от екипа на „Европа директно – Бургас“.
Отборите трябваше да отговарят на определени критерии : обосновка и избор на идеята, иновативност, реалистичност на идеята по отношение на потребност от капитал, инвестиции и разходи, умения за представяне на идеята и аргументираност, очаквани ползи от реализирането на проекта.

Всички участници бяха изключително убедителни и атрактивни при представянето на своите бизнес идеи. Младежите бяха подготвени да отговарят на въпроси на журито и умело защитаваха своите тези. Без съмнение, всяка една от идеите би могла да намери своето приложение в обществения живот и единодушното мнение бе, че всички те заслужават да бъдат реализирани. Но, както се случва при всички състезания, журито трябваше да определи първите три отбора, които са се справили най-добре. Наградата грабна отбора на 11А клас, които бяха предложили идея свързана с опазването на околната среда и същевременно полезна за човешкото здраве. Състезанието за иновативни бизнес идеи, което се провежда всяка година в Търговска гимназия Бургас, е събитието , което доказва , че младите хора имат ясна представа за своето бъдеще, неограничени идеи, натрупани знания и умения и възможности да ги реализират.

22.11.2018 2

22.11.2018 3

22.11.2018 4

22.11.2018 5

22.11.2018 6

22.11.2018 7

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1