logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

Дейности на Европа Директно Бургас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО – БУРГАС – НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ

01062021 1На първи юни 2021 г.се състоя официалното окриване на Европейски информационен център Европа директно – Бургас. Той е част от новото поколоние на центровете Европа дирактно, призвани да осъществяват своята дейност в периода 2021 – 2025 г. Тези центрове предоставят обща информация за функционирането на Европейския съюз, работата на европейските институции, права на гражданите на ЕС, политиките на Съюза и неговите приоритети за съответния програмен период. Тази информация е насочена към гражданите от различни целеви групи – ученици, студенти, бизнес и администрация, широката гражданска общественост.
За пореден път приемна структура на Центъра Европа директно - Бургас е Бургаската търговско промишлена палата (БсТПП), организация, доказала през годините добрите си връзки с бизнеса, с образованиетои гражданите на региона.

Откриването се състоя в тържествена обстановка пред офиса на БсТПП, при спазване на противоепидемичните правила и в присъствието на млади хора, учители и преподаватели в Бургаските ВУЗ, представители на бизнеса и на администрацията. Присъстваха и представители на регионалните пачатни, ефирни и електронни медии. Естествено и Председателството на Европейската комисия в България бе представено от ръководителя на отдел Комуникация тг-н Бойко Благоев.

Прочети още...

Европа Директно Бургас отбеляза Деня на Европа

10.05.2021 1Европа Директно Бургас отбеляза Деня на Европа със своите малки приятели от 3-ти клас на ОУ „П.Р. Славейков“ гр. Бургас.

С голямо задоволство екипа на Европа Директно Бургас организира присъствена среща с малчуганите от ОУ „П.Р. „Славейков“ в Бургас. Срещата на живо с децата беше по повод празника на Европа и желанието на децата да научат повече за Европейския съюз. На въпроса „Какво знаете за Европа“? малките третокласници се надпреварваха да споделят своите знания и представи за това какво всъщност означава Европейски Съюз, кой и защо го е създал, как работи и каква полза имат обикновените граждани от членството на страната им в Съюза. Всеки от тях бързаше да сподели своята версия за това какво е разбрал от презентацията ни и да отговори на възможно най-много въпроси. Оказа се, че децата са наясно с това какво означава страната им да членува в Европейския съюз и защо това е много важно за развитието на България и за всеки един от нас в личния ни живот. За всеки от малчуганите имаше подарък за спомен от Европа Директно Бургас, а ентусиазма, вълнението и нескритото любопитство на децата за нови знания бе подаръкът за нас.

Прочети още...

Въздействието на дигитализацията върху икономическото развитие във времена на глобална криза

1На 30.03.2021г. екипа на Европа Директно Бургас проведе он-лайн семинар дискусия с ученици от 11 и 12 класове на ПГМЕЕ гр. Бургас. Темата на събитието бе „Въздействието на дигитализацията върху икономическото развитие във времена на глобална криза“.
В условията на глобална криза е необходимо да се преосмислят подходите при осъществяване на дейности, свързани с икономическия и социалния живот. Във връзка с това възможностите, предлагани от съвременните информационни технологии за контакти, обмен на данни и изпълнение на съвместни проекти, е важна предпоставка за осигуряване на непрекъснатост на процесите и поддържане или повишаване на ефективността на тези дейности.

Прочети още...

Цифровизацията на икономиката и намаляване на въглеродните емисии

28.04.2021 1На 28.04.2021 бе организиран и проведен форум на открито на тема „Приносът на цифровизацията на икономиката за намаляване на въглеродните емисии и опазване на околната среда.“ Мероприятието се проведе на централния площад в гр. Бургас при голям интерес от страна на гостите и гражданите на града. Членовете на екипа на Европа Директно Бургас запознаха гражданите с новите политики на ЕС за внедряване на цифровите технологии в процесите за опазване на околната среда и промяна на икономиката в полза на чистото и екологично производство. Посетителите на информационния щанд на Центъра с интерес обсъждаха темите свързани с Европейската зелена сделка, цифрофизацията на икономиката, европейските политики за развитието на страните членки след кризата породена от пандемията и др.

Прочети още...

Семинар – дискусия на тема „Дезинформацията – влияние и начин на противодействие“


25.11 12На 25. 11. 2020 г. се проведе семинар – дискусия със студенти от Университет „Проф.д-р Асен Златаров“ Бургас. Мероприятието се проведе под формата на он-лайн дискусия – поради ограниченията наложени от усложнената епидемична обстановка в страната. По време на виртуалната среща участниците бяха запознати с реалното състояние на глобалната мрежа и възможностите за извършване на дезинформационни практики. Съвременните комуникационни навици на младите хора включващи основно интернет приложения и контакти чрез социалните мрежи, разширяват кръгозора на младите хора, но ги правят и уязвими за външно влияние, често съдържащо неистини или откровена дезинформация.

Прочети още...

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1