logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Дейности на Европа Директно Бургас

Виртуално събитие за представяне на добри комуникационни практики

05.06.24 1 1Скъпи приятели, имаме удоволствието да Ви поканим на виртуално събитие за представяне на добри комуникационни практики, свързани с Националния план за възстановяване и устойчивост. Събитието е част от проекта „ Building capacities for effective communication of the benefits of the recovery and resilience plans“, който се изпълнява по Инструмента за техническа помощ на Европейската комисия, съвместно с българските власти.

 

Събитието ще се проведе на 14.06 (петък) от 13.00 до 15.00 часа.

Прочети още...

Инфотур 2024

01.06.24 15През последната седмица на месец май екипът на Европейски информационен център Европа директно – Бургас проведе информационен тур в няколко населени места в Бургаска област. Тази година избрахме общините Карнобат, Айтос, Руен и Сунгурларе. Нашата цел беше да бъдем по-близо до хората не само в областния център. Разбира се в центъра на тази поредица от събития беше популяризирането на изборите за Европейски парламент и това колко е важно да упражним своето право на глас. Европейският парламент е единствената институция на съюза, която се избира пряко от гражданите и беше важно да се обясни как всеки един от нас може да участва във вземането на решения в ЕС. Беше обяснена важността на гласуването и че изборът на 720 евродепутати от 27-те страни на Съюза в голяма степен ще повлияе на пътя на развитие и бъдещето на ЕС.

Прочети още...

Празник по случай 9-ти март „Европа и аз“

09.05.24 129-ти май в Бургас

Европа директно - Бургас и Европейския клуб към Търговска гимназия Бургас отбелязаха Деня на Европа.

Събитието се състоя в Конгресния център до Морска гара Бургас. Младите хора бяха подготвили интригуваща програма, най-интригуващото от което беше състезание между шест отбора млади европейци. Те бяха съставени от ученици от десети и единадесети клас които отговаряха на въпроси, свързани с Европейския съюз. Жури, включващо и представител на Европа директно оцени отговорите и излъчи победителите, които получиха и подходящи награди.

Паралелно това сред публиката, предимно от ученици от осми и девети клас, бе проведена и викторина, в която всички се включиха с желание, но не само за предвидените награди. 

Прочети още...

Младежка трудова борса

19.05 1Ранен старт в кариерата

Европейски информационен център Европа директно – Бургас и приемната му структура Бургаска търговско-промишлена палата взеха участие в организирането и провеждането на Младежка трудова борса. Мероприятието се проведе в Международния младежки център в кв. Меден рудник, който работи под егидата на Община Бургас.

Под слогана „Ранен старт в кариерата“ събитието събра множество млади хора, ученици в горните класове на бургаски професионални и профилирани гимназии. Техните иннтереси бяха доста разнооброзни – от възможности за сезонна трудова заетост на незавършилите още образованието си до перспективите за професионална релизация, респективно подкрепа за висше образование на завършващите.

Прочети още...

Пленер по изобразително изкуство „Европа на белия лист“

09.05.24 79-ти май в Бургас

За нас винаги е било интересно как младите хора възприемат европейската действителност, дали тя отговаря не техните очаквания и какви се представите им за общото ни европейско бъдеще.

Затова отново с колегите от Областния информационен център и ЦПЛР участвахме в организацията и провеждането на „Пленер по изобразително изкуство „“Европа на белия лист““.

Прочети още...

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1