logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Инвестиционен план за Европа – шанс за регионалния бизнес

29052017 1На 29. 05. 2017 година ЕИЦ „Европа Директно“ Бургас проведе второто си мероприятие от поредицата информационни семинари на тема „Инвестиционния план за Европа“. Целта бе представяне пред бизнеса на Инвестиционния план за Европа и възможностите, които той разкрива за насърчаване на инвестициите, укрепване на конкурентоспособността на фирмите и подкрепа на дългосрочния икономически растеж на Европейския съюз.
Присъстваха представители на реалния бизнес от града и региона, основно представители на транспортния сектор.

Интерес към мероприятието проявиха и група студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, които често посещават мероприятия на Центъра и се интересуват от теми свързани с Европейския съюз.
Специален гост на събитието бе Ръководителят на Представителството на Европейската комисия за България г-н Огнян Златев.
Г-н Златев направи кратко въведение в темата и запозна присъстващите с някои основни направления и приоритети на инвестиционния план. Към него бяха отправени множество въпроси свързани не само с възможностите за облекчено кредитиране на бизнеса, но и например как ще се отрази „Брекзит“ на финансирането на ЕС като цяло и в частност на фондовете, какво се случва с преговорите за търговското споразумение със САЩ и на какъв етап е подготовката ни за Председателството на ЕС догодина.
Г-н Радко Дренчев – Ръководител на ЕИЦ „Европа Директно“ Бургас представи основните моменти от създаването и въвеждането на така нареченият План Юнкер, както и целите, които са набелязани и постигнати чрез неговото прилагане.
Като лектори на мероприятието бяха поканени представители на Банка ДСК - една от търговските банки , които са сключили споразумение с ЕФСИ и предлагат финансови инструменти за кредитиране на бизнеса с при ниски лихви и облекчени условия.
От тяхното представяне стана ясно, че фирмите могат да се възползват от кредити за своите бизнес идеи без да наемат външни експерти, без да разработват дълги и сложни проекти и да следват тромави процедури.

29052017 2

29052017 3

29052017 4

29052017 5

29052017 6

29052017 7

29052017 8

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1