logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

План Юнкер

Планът за инвестиции, растеж и заетост – перспектива в Бургаски регион

27092017 1Европейски информационен център „Европа Директно“ – Бургас и приемната структура – Бургаската търговско-промишлена палата проведоха информационен семинар на тема „Плана за инвестиции за Европа“ за представителите на фирми и организации от сектори, важни за развитието на Бургаски регион. На семинара бе представена основната идея на „Плана за растеж, заетост и инвестиции“ на Европейската комисия и конкретни финансови инструменти, от които бизнесът може да се възползва за своето развитие.
След приветствието на председателя на БсТПП Цанко Иванов думата бе дадена на ръководителя на Представителството на Европейската комисия Огнян Златев.

Прочети още...

ББР ще рефинансира микро заеми и лизинг по програма "Прогрес"

bbrБългарска банка за развитие (ББР) ще рефинансира микрокредити, отпуснати от търговските банки и други нефинансови институции. Инициативата е в рамките на програма "Прогрес" на Европейския инвестиционен фонд и цели да облекчи условията по заемите и финансовия лизинг, отпуснати на микропредприятия в последните 2 години. Компаниите, които ще бъдат рефинансирани, трябва да са с до 10 души персонал и активи или оборот до 2 млн. евро, а заемите не бива да превишават сумата от 25 хил. евро.

Прочети още...

ЕП гласува за повече инвестиции за бъдещето в най-нуждаещите се икономики в ЕС

08052017epЕвродепутатите настояват ЕФСИ да гарантира географското равновесие в ЕС, подкрепата за по-малки компании и рисковите иновативни инвестиции.
Инвестиционният план на ЕС - Европейският фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), трябва да:
  • работи по-добре за по-слабите региони в ЕС;
  • се съсредоточи повече върху по-рисковите инвестиции в бъдещето;
  • се концентрира повече върху инвестиции, които в противен случаи не биха получили подкрепа.

Прочети още...

България продължава сътрудничеството с Европейската банка за възстановяване и развитие

121IBБългария подписа Меморандум за разбирателство с Европейската банка за възстановяване и развитие, който гарантира подкрепа за изпълнение на проекти, финансирани чрез европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 година.
Меморандумът осигурява основата за ползотворно сътрудничество на Банката с управляващите органи и бенефициентите чрез сключване на двустранни споразумения за предоставяне на подкрепа за проекти. Консултантската помощ от Банката в рамките на меморандума ще бъде реализирана в широк набор от сфери на сътрудничество като подобряване на конкурентоспособността, комерсиализация на общинските услуги, водна реформа, реформа на енергийния сектор и енергийна сигурност, финансови инструменти и т. н.

Прочети още...

Европейският фонд за стратегически инвестиции разширява сферите за финансиране

08052017efsiЕвропейският фонд за стратегически инвестиции (EФСИ), който е в основата на Плана "Юнкер", разширява допустимите за финансиране сфери, съгласно новото предложение EFSI 2.0. Вече могат да бъдат включвани и проекти, развиващи устойчиво селско стопанство, рибарство, аквакултури, други сектори на биоикономиката, както и социални услуги. Това обяви зам.-управляващият  директор на ЕФСИ г-жа Илияна Цанова, специален гост на Общото събрание на Европейската асоциация на публичните банки, което се провежда на 6 и 7 юни в София. Домакин на събитието е Българска банка за развитие.

Прочети още...

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1