logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

Ученическо състезание „Какво знаем за Европа“

0905IV 1По повод Деня на Европа ученици от третите и седмите класове на СОУ „Иван Вазов“ гр. Бургас организираха съвместно с ЕИЦ „Европа Директно“ Бургас ученическо състезание „Какво знаем за Европа“. Седмокласниците бяха разделени на три отбора „Европейски парламент“, „Европейска Комисия“ и „Европейски съвет“ и премериха своите знания на теми свързани с европейските столици, функционирането на Европейските институции, правата на европейските граждани и интересни факти за европейските държави.


Малчуганите от третите класове имаха не лесната задача да оцветят всички национални флагове на държавите членки на ЕС и да разкажат за всяка една от тях.
Състезанието бе много интересно и изпълнено с ентусиазъм и емоции. Децата се надпреварваха да покажат своите знания и често по-малките първи отговаряха на въпросите на по-големите.
Екипа на ЕИЦ „Европа Директно“ Бургас разказа за своята дейност и услугите, които предоставя и награди победителите с информационни материали, които предизвикаха голям интерес.
След края на състезанието всички участници посетиха информационния щанд на „Европа директно“на централния площад. По традиция младежите пуснаха в небето над родния си град сини балони в знак на съпричастност към европейския празник. По този начин децата символично отправиха послания за мир, солидарност и благополучие на европейските народи.

0905IV 7

0905IV 2

0905IV 3

0905IV 4

0905IV 5

0905IV 6

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1