logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

Есенно информационно турне на тема “Моите права в Европа“ из Югоизточна България

infotur2 1От 1 до 5 септември 2014г. под егидата на Представителството на Европейската комисия в България се проведе вторият лъч от Информационното турне на тема “Моите права в Европа“ в градовете Нова Загора, Стралджа, Карнобат, Айтос и Средец.
В турнето участваха представители на Център за развитие на човешките ресурси, Комисия за защита на потребителите, Европейски потребителски център, Творческа Европа и Европа за гражданите, Младежки екип Европа, както и екипът на Информационен център «Европа директно –Бургас».


На 3-ти, 4-ти и 5-ти  септември на площадите пред Общините в Карнобат, Айтос и Средец подредихме щандове и шатри с материали  за желаещите в тези градове да се запознаят със структурите на ЕС, правата и възможностите ни за пътуване, образование и работа в рамките на Съюза. Голям интерес и оживление сред местните деца, младежи и възрастни предизвикаха интерактивните игри - колелото на късмета, магнитната карта със столиците на държавите в  ЕС, географската карта на Европа със снимки и забележителности и др., които изпитаха  познанията на посетителите за Европа, нейната  история и развитие на ЕС, европейските езици, валута и много други. За отличилите се имаше осигурени множество награди.
Екипът на Европа Директно – Бургас съдейства за успешното провеждане на инициативата на ЕК, като присъствахме активно в тези  информационни дни, подпомагахме и награждавахме участниците, промотирахме дейността и достъпа до Центъра ни.

infotur2 2

infotur2 3

infotur2 4

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1