logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

Активната роля на предприемачеството за намиране на изход от икономическата криза

logo EP izbori2   ИЗБОРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ 2014

EP biznes 20.02.2014 1Конференция на тема „Икономика – активната роля на предприемачеството за намиране на изход от икономическата криза“

По статистически данни за 2013 г. европейската икономика вече е преодоляла глобалната криза и бележи макар и бавен но постоянен растеж . В България обаче този процес не е толкова ясно изразен. Регионалният бизнес има своите притеснения относно бъдещото си развитие.

В тази връзка ЕИЦ Европа Директно – Бургас организира конференция на тема „Икономика – активната роля на предприемачеството за намиране на изход от икономическата криза“. Мероприятието се проведе в конферентната зала на хотел „ Аква“ – Бургас на 20.02.2014г. в рамките на информационната кампания за популяризиране на изборите за европейски парламент през май 2014г. Присъстваха представители на деловите среди от Бургас и региона. В подготвените по темата презентации и доклади бе подчертано ключовото значение на предприемаческата дейност и дребния бизнес, от които се очаква да изпълнят ролята си на двигател на съживяването на икономиката и обществото като цяло, включително на тяхното следкризисно развитие. Бяха посочени множество примери как желанието на хората да създават и управляват собствен бизнес, поемайки определен риск, е основна движеща сила на съживяването на икономиките след рецесии и кризи. Лекторите разгледаха и новата стратегия за развитие на съюза, наречена “Европа 2020”. Обсъдени бяха целите на стратегията - преодоляване на кризисните състояния, създаване на повече и качествени работни места и подобряване на жизненото равнище. В дискусията беше подчертана ролята на активната гражданска позиция на всеки един член от обществото и упражняване правото на глас в предстоящите избори за европейски парламент през май 2014г.

EP biznes 20.02.2014 2

 

EP biznes 20.02.2014 3

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1