logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

България и още 6 държави от ЕС с декларация до Австрийското председателство за Пакета за Мобилност

paketmobilВ рамките на Неформален съвет Транспорт, който се проведе на 29 и 30 октомври т.г. министърът на транспорта Росен  Желязков взе участие в съвместна среща на Литва, Латвия, България, Полша, Естония, Ирландия и Малта относно Пакета за мобилност I. Всички участници в срещата се обединиха в позицията си относно неприемането на разпоредби относно връщането на превозното средство „у дома“ като мярка, която увеличава броя на празните превози и повишава СО2 емисиите от тежкотоварни превозни средства.


Беше поставен акцент и върху свободата на избор на водача да ползва седмичната си почивка с компенсации на място по негов избор. Гореизброените държави членки изразиха разочарованието си от представените компромисни текстове от Австрийско председателство относно каботажа и международния транспорт като считат, че същите водят до фрагментиране на Европейския вътрешен пазар. Подготвиха обща декларация, адресирана до Австрийското председателство с цел недопускане на разминаване на заложените цели в законодателните предложения за сметка на преразпределяне на пазарни дялове.

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1