logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

Работна програма на Европейската комисия за 2019 г.

web10 6Европейската комисия представи своята работна програма за 2019 г., с която определя три основни приоритета за следващата година: бързо постигане на съгласие по вече представените законодателни предложения, за постигане на десетте политически приоритета; приемане на ограничен брой нови инициативи за решаване на нерешените предизвикателства и представяне на няколко инициативи с оглед на бъдещето на ЕС на 27-те, целящи засилване на основите на една силна, обединена и суверенна Европа.

Председателят Жан-Клод Юнкер заяви: "След седем месеца, считано от днешния ден, Европа ще направи най-важната си среща с избирателите в рамките на едно поколение — на изборите за Европейски парламент. Призовавам Европейския парламент и Съвета да приемат предложенията, представени от Комисията през последните четири години. Гражданите не се интересуват от предложения, те имат нужда от действащо законодателство, което им предоставя права. Най-доброто послание за гласоподавателите, които ще гласуват следващата година, би било да покажем, че този Съюз дава конкретни, осезаеми резултати за тях."

Работната програма за 2019 г. акцентира върху само 15 нови инициативи, както и още 10 нови оценки по линия на REFIT, за да направи преглед на съществуващото законодателство и да гарантира, че то все още съответства на целта. За да се гарантира акцент върху постигането на резултати, в работната програма на Комисията също се изброяват 45-те неприети приоритетни предложения, в рамките на Съвместната декларация относно законодателните приоритети, които да бъдат приети от Парламента и Съвета преди европейските избори. Комисията също така предлага да оттегли или отмени 17 неприети предложения или съществуващи закони.

За повече информация тук

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1