logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

Комисар Мария Габриел защити европейските приоритети в декларацията на Г-20 за укрепване на глобалната цифрова икономика

gabrielКомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел участва в министерската среща на Г-20 по въпросите на цифровата икономика в Салта (Аржентина), посветена на въздействието на цифровата трансформация върху глобалното развитие. В рамките на два дни над 30 ръководители на делегации, министри и висши служители от държави-членки и гости на Г-20, както и представители на международни организации, разискваха как правителствата могат да създадат условия частният сектор и гражданското общество да се възползват в максимална степен от потенциала на цифровите технологии. В центъра на работните сесии бяха въпроси, важни за Европейската комисия, като растежа на цифровата икономика и развитието на цифровата инфраструктура, цифровизацията на предприятията, киберсигурността, изкуствения интелект, онлайн платформите, участието на жените в цифровия сектор.


В резултат на дебатите беше изготвена съвместна декларация за укрепването на глобалната цифрова икономика, преговорите по която от името на ЕС бяха водени от комисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел. По време на продължителните и интензивни преговори тя защити приоритетните за Европейската комисия и ЕС въпроси като киберсигурността, дезинформацията онлайн, изкуствения интелект, въздействието на цифровизацията върху бъдещето на работните места, прозрачността на онлайн платформите и справедливостта в отношенията бизнес-платформи. В контекст на усилията за насърчаване по-голямото участие на жените в цифровата сфера, Мария Габриел предложи да се въведе индикатор, който да измерва този показател в държавите от Г-20.
 "Документът ще ни даде солидна основа за съгласувани действия и продължаване на работата ни в диалог по стратегически въпроси, свързани с развитието на глобалната цифрова икономика. Стремежът ми при преговорите беше да запазим хората в центъра на действията и мерките на политическо ниво, за да гарантираме, че цифровата икономика ще донесе ползи за всички. Тази съвместна декларация включва конкретни аспекти и препоръки за увеличаване на ползите от цифровата трансформация и справяне с предизвикателствата на цифровата икономика. Една процъфтяваща цифрова икономика разчита на достъпна и сигурна цифрова инфраструктура, на подкрепа за предприятията и иновациите, на работна сила с подходящи цифрови умения, на разгръщане на потенциала на жените в цифровата сфера", коментира комисар Мария Габриел.
Като следващ председател на Г-20, Япония заяви ангажимент за продължаване на работата по вписаните в декларацията приоритети за ускоряване растежа на цифровата икономика в глобален мащаб със специален фокус върху изкуствения интелект и киберсигурността.

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1