logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

Препоръки на Европалати към Австрийското председателство на Съвета на ЕС

evropal2018В продължение на успешните събития в София по повод на Българското председателство на Съвета на ЕС и предстоящото Австрийско европредседателство, д-р Кристоф Лайтл, президент на Европалати, се срещна с канцлера на Австрия Себастиан Курц.
Припомняме, че д-р Лайтл участва в Европейски парламент на предприятията (ЕПП) в София, който се проведе на 11 и 12 юни в НДК и беше организиран от БТПП. В изказването му пред ЕПП  и на последвалия Борд на директорите на Европалати бяха очертани насоките за развитие на предприемачеството в Европа.
Д-р Лайтл  представи на канцлера Себастиан Курц препоръките на  Европалати към Австрийското председателство, в контекста на дискусията и предложенията на бизнеса по време на ЕПП.


Европалати призовават австрийското председателство да настоява за по-всеобхватно ангажиране на страните-членки в политическия процес на ЕС. От решаващо значение е политиката на ЕС да бъде прехвърлена от масата за преговори на пазара. Националните правителства и агенции трябва да гарантират, че законодателството се транспонира и изпълнява своевременно, по начин благоприятен за бизнеса, който не го обременява и е съгласуван на национално и регионално равнище, без свръхрегулиране или изкривяване. В противен случай те трябва да бъдат държани отговорни пред Комисията.
Европалати очакват също така Австрийското председателство да проведе дискусия за това как излишните средства от настоящия програмен период на ЕС да бъдат ефективно преразпределени. По-конкретно, ЕВРОПАЛАТИ предлага да се основе програма за безвъзмездна помощ за интеграция, която да подпомага в частност МСП да интегрират в работната си сила мигрантите и дългосрочно безработните от целия ЕС. Такава безвъзмездна помощ би позволила на МСП да допринесат допълнително за постигането на две значителни социално-икономически предизвикателства и в същото време да се справят с широко разпространения недостиг на квалифицирана работна сила.
Пълният текст на Препоръките ТУК
Д-р Кристоф Лайтл проведе среща и с Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС за Брекзит. Обсъдено е постигнатото до този момент в преговорния процес и значителния напредък по техническите въпроси.  Остават обаче открити около 25% от текстовете на Споразумението. Крайният срок, в който трябва да се затворят всички текстове, е октомври т.г..

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1