logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

Скáли за енергийна ефективност: за по-лесно сравняване на различните уреди

13052017skaliИзползването на ефективни уреди е един от най-лесните начини да спестите електричество. Много от нещата у дома като лампи, телевизори, фурни и прахосмукачки идват с етикет, който помага на потребителите да оценят тяхната енергийна ефективност. Днес, 13 юни, Европейският парламент гласува по предложение за опростяване на системата и още по-лесни сравнения.
Енергийната ефективност означава получаването на еднакво качество с по-малка енергия. За да насърчи спестяването на енергия, Европейският съюз въведе през 1994 година скáла, която класифицира уредите от А (най-ефективни) до G (най-неефективни).

Постепенно производителите подобриха своите продукти и скáлата бе разширена до А+++. Това обаче означава, че повечето перални машини например са в клас А или по-висок, което затруднява потребителите при сравняването.
Затова Парламентът сега гласува да се възстанови първоначалната скáла от А до G и да се въведе механизъм за променянето й, за да може тя да се адаптира към бъдещи подобрения, без да се създават нови класове.
Парламентът и Съветът вече постигнаха съгласие по компромисен текст на законодателството, който следва да влезе в сила след официално одобрение от двете институции. Прочетете повече в съобщението за медиите.

Инфографика как се измерва енергийното потребление и колко струва  ТУК

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1