logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

Конференция и консултации, посветени на регламента REACH

15022017reachЕвропейската комисия организира конференция, посветена на регламента REACH. Събитието ще се състои в София на 27 и 28 април 2017 г., като целта е повишаване на информираността на компаниите, и по-специално на МСП, относно задълженията им, произтичащи от регламента.
REACH е основният стълб на европейското законодателство, свързан с химични вещества и цели да подобри защитата на здравето на човека и околната среда в ЕС от рисковете, които химикалите могат да представляват, като същевременно насърчава иновациите в химическата индустрия.


Освен химическата индустрия много други сектори, като например бои, почистващи препарати, дрехи, мебели и електрически уреди, са засегнати от разпоредбите на регламента.
По време на конференцията специално внимание ще бъде обърнато на задълженията за регистрация съгласно REACH във връзка с крайния срок през 2018 г.
Засяга ли ви този краен срок?
Ако произвеждате химични вещества или ги внасяте от държави извън ЕС в количество над един тон годишно, е възможно да имате задължения за регистрация съгласно REACH. Освен това, ако произвеждате или внасяте продукт (смес, изделие), той може да съдържа вещества, които трябва да бъдат регистрирани поотделно.
Участниците ще имат възможност за лична среща с експерт, за да получат персонален съвет по въпроси, свързани с REACH.
Участието в събитието е безплатно. За регистрация, моля, следвайте линка: https://smf-reach-2018-and-beyond.teamwork.fr/
За допълнителна информация: Европейски иновационен и информационен център Enterprise Europe Network Vratsa (EEN Враца), тел. +359 92 660271, факс +359 92 626308, e-mail : Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1