logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

Публични консултации относно многостранна реформа на системата за разрешаването на инвестиционни спорове

03022017investsporЕвропейската комисия стартира обществени консултации с всички заинтересовани страни, относно възможните варианти за многостранна реформа на начина, по който се разрешават инвестиционни спорове, включително възможността за създаване на постоянен Многостранен инвестиционен съд.
Идеята за многостранно реформиране на системата за разрешаване на инвестиционни спорове възниква в рамките на предишно допитване, където редица заинтересовани страни са посочили, че реформата на системата за разрешаване на инвестиционни спорове е най-добре да бъде предприета на многостранно ниво, а не чрез двустранни реформи. Комисията изложи тази идея през 2015 г. в свои Концепция и Комуникация относно търговията и инвестициите и тя до голяма степен бе подкрепена от Европейския парламент и от държавите членки на ЕС.


Това обществено допитване се основава на оценката на първоначално проучване на въздействието, публикувано от Комисията на 1 август 2016 г. Резултатите от това допитване до обществеността ще бъдат включени в доклада за оценката на въздействието, който службите на Комисията понастоящем подготвят, относно възможностите за участие в многостранна реформа на системата за решаване на международни инвестиционни спорове.
Целева група: всички заинтересовани страни
Краен срок за приключване на консултациите: 15 март 2017
Въпросникът и допълнителна информация относно публичните консултации са налични тук: http://trade.ec.europa.eu/consultations/index.cfm?consul_id=233

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1