logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

Информационно турне „Европейските информационни мрежи без граници” 2013 г.

София, 4 октомври 2013г.     

Европейската комисия и европейските информационни мрежи в България организират информационно турне в периода 7 – 11 октомври. Експерти от мрежите и доброволци от младежкия екип Европа ще посетят Перник, Дупница, Севлиево, Елена и Троян и ще се срещат с граждани, които търсят информация за Европейския съюз.
Целта на информационната кампания е повишаване на информираността на гражданите в по-малки населени места по въпроси, свързани с ЕС.
     
Във всеки град ще бъдат разпространявани безплатни информационни материали, ще бъдат давани съвети по различни теми като права на гражданите на ЕС, годишните приоритети на ЕС, възможности за работа и обучение в ЕС, потребителски права, политики на ЕС, законодателство, програми и възможности за финансиране, бизнес в ЕС, аудиовизия и др. Ще се провеждат и различни занимателни и образователни игри, викторини с награди и колело на късмета.    
     
Информационните центрове Европа Директно също ще се включат активно в турнето по места. Очакваните резултатите са чрез кампанията гражданите да получат лесен достъп до информация и възможността да изразят своите мнения в области на дейност на ЕС, които имат въздействие върху всекидневния им живот.     
     
Турнето е традиционна инициатива на европейските информационни мрежи (Европейски информационен център "Европа Директно – София", Европас и Еврогайдънс България, Център за развитие на човешките ресурси, Европейски потребителски център – България, национален СОЛВИТ център, EURES България, Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network) и тази година се осъществява по повод на Европейската година на гражданите.      

    

     
Дати и места на провеждане:    
     
07.10.2013, 14:30 – 17:30, гр. Перник, Централен градски площад, до Пощенската палата    
08.10.2013, 14:30 – 17:30, гр. Дупница, Централен градски площад, пл. "Свобода"    
09.10. 2013, 14:30 – 17:30, гр. Севлиево, Централен градски площад, пл. ''Свобода''    
10.10.2013, 10:00 – 13:00, гр. Елена, Централен градски площад, пред Община Елена, ул." И.Макариополски''    
11.10.2013, 10:00 – 13:00, гр. Троян, Централен градски площад, пл.''Възраждане''    
     
За повече информация:    
Център за развитие на човешките ресурси    
Тел.:  +359 2 9155 010 'Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.')">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1