logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

Информационно турне „Европейските информационни мрежи без граници” 2013 г.

Европейската комисия и европейските информационни мрежи в България организират информационно турне в периода 23 – 27 септември. Експерти от мрежите и доброволци от младежкия екип Европа ще посетят Панагюрище, Карлово, Казанлък и Сливен и ще се срещнат с граждани, които търсят информация за Европейския съюз.

Целта на информационната кампания е повишаване на информираността на гражданите в по-малки населени места по въпроси, свързани с Европейския съюз и приоритетно с Европейска година на гражданите.

Във всеки град ще бъдат разпространявани безплатни информационни материали, ще бъдат давани съвети по различни теми като права на гражданите на ЕС, годишните приоритети на ЕС, възможности за работа и обучение в ЕС, потребителски права, политики на ЕС, законодателство, програми и възможности за финансиране, бизнес в ЕС, аудиовизия и др. Ще се провеждат и различни занимателни и образователни игри за по-малките.

Информационните центрове Европа Директно също ще се включат активно в турнето по места. Очакваните резултатите са чрез кампанията гражданите да получат лесен достъп до информация и възможността да изразят своите мнения в области на дейност на ЕС, които имат въздействие върху всекидневния им живот.

Турнето е традиционна инициатива на европейските информационни мрежи (Европейски информационен център "Европа Директно – София", Европас и Еврогайдънс България, Център за развитие на човешките ресурси, Европейски потребителски център – България, национален СОЛВИТ център, EURES България, Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network) и тази година се осъществява по повод на Европейската година на гражданите.

 

 

Дати и места на провеждане:

 

23.09.2013, 12:00-15:00, гр. Панагюрище, Централен градски площад „20-ти април“

24.09.2013, 10:00-13:00, гр. Карлово, Централен градски площад

25.09.2013, 10:00-13:00, гр. Казанлък, Централен градски площад „Севтополис“

26.09.2013, 12:00-15:00, гр. Сливен, Старият бряст

За повече информация: 

 

Център за развитие на човешките ресурси

Тел.:  +359 2 9155 010
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1