logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

„НИЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ЕВРОПА“

vt 1Между 30. октомври и 01. ноември в гр. Велико Търново се проведе третата заключителна част от Общонационалното събитие на центровете Европа Директно България под наслов „Центровете „Европа Директно“ говорят за изборите за Европейски парламент през 2019г. „НИЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ЕВРОПА“. В резултат на проведените по-рано през месеца Открити уроци и европейски избори всеки Център от мрежата участва със своите евродепутати, които имаха за задача да пресъздадат заседание на Съвета на Европейски Съюз, влизайки в ролите на финансовите министри на страните от ЕС и да участват в симулация на сесия на Европейски парламент, защитавайки интересите на своите политически групи. ЕИЦ Европа Директно Бургас беше представен от петима „евродепутати“ от Професионална търговска гимназия Бургас. Единадесетокласниците Ванеса Папанчева /11Б/, Дарина Нейчева /11А/, Ахмед Мустафа /11Б/, Ренета Георгиева /11Г/ и Ванеса Манолова /11Г/, които са и членове на Ученическия Европейски клуб при ПТГ Бургас с подкрепата на своя преподавател г-жа Гергана Петрова показаха своите завидни знания за функционирането на европейските институции и защитиха своите тези на двете симулационни игри.

Младежите влизаха в горещи спорове, правиха коалиции и пламенно отстояваха своите идеи. Официални гости на двудневното събитие бяха г-н Огнян Златев – Ръководител на Представителството на Европейската Комисия в България, г-н Теодор Стойчев – Ръководител на Бюрото на Европейския парламент за България и проф. Ингрид Шикова, която помогна на младежите реално да преживеят отговорностите и трудностите пред които са изправени евродепутатите и министрите на страните от ЕС , когато взимат важни решения за своите държави и за общото благо на Съюза.
Учениците имаха възможност да участват и на организирания от Бюрото на ЕП за България младежки дебат „Накъде отива Европа“ с участието на евродепутатите г-жа Ева Майдел и г-н Светослав Малинов.

vt 2

vt 3

vt 4

vt 5

vt 6

vt 7

vt 8

vt 9

vt 10

vt 11

vt 12

vt 13

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1