logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

Информационни дни на тема „Европа на резултатите – закрила, предоставяне на повече права и защита на гражданите“.

infod bs0Поредица от информационни дни организирани от ЕИЦ «Европа Директно» Бургас се проведе в периода 10 -20 септември 2018г. в шест общини от Област Бургас. Посетихме градовете Средец, Карнобат, Айтос, Поморие, Созопол и Бургас. Инициативата предвиждаше организиране на информационни щандове за гражданите и гостите на общините, за да се запознаят с услугите на ЕИЦ Еворап Директно - Бургас, да отговорим на въпроси за ЕС и да предоставим интересни информационни материали. Водещата тема бе за политиките на европейските институции за защита и предоставяне на повече права на европейските граждани.

Информационните дни преминаха при голям интерес . Имаше въпроси за Брекзит, Бюджета на ЕС , изборите за ЕП догодина и какво прави ЕС за развитие и растеж на икономиката в по-малките населени места. Под формата на диалог с гражданите засегнахме различни теми свързани с живота ни като европейски граждани. Мобилност за младите хора, финансиране на бизнес идеи с помощта на Европейски фондове, възможности за развитие на кариера и продължаване на образованието в страните от ЕС, обучение и стаж по прогарама Еразъм +, политиките на ЕС относно опазване на околната среда и промените в климата, възможностите за развитие на културния туризъм в крайморските общини и много други.

infod a

infod k

infod p

infod s

infod sz

infod bs1

infod bs2

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1