logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

"Този път ще гласувам - Европейски избори"

08.10.2018 1Основни институции на ЕС, как функционират и връзката между тях, предстоящите избори за Европейски парламент, Брекзит, миграция и много други въпроси бяха дискутирани на открит урок с младежи от Бургас в смарт залата на Търговската гимназия на 08.10.2018. Инициативата се проведе като първи етап от общо мероприятие на всички ЕИЦ Европа Директно в България. Идеята бе да се запознаят бъдещите гласоподаватели с основните моменти на изборите за Европейски парламент, в които догодина ще могат реално да участват. След кратка презентация включваща: представяне на Институционалната рамка на ЕС, как и кой определя програмата за общите политически насоки на ЕС, Законодателен процес и законодателни процедури, Представяне ролите, членовете, ръководствата и кратка история на Европейския съвет, Европейския парламент, Съветът на Европейския съюз и Европейската комисия, младите хора бяха поканени да изкажат своето мнение по въпросите и да дискутират интересните за тях моменти.

В края на урока бе представена платформата "Този път ще гласувам - Европейски избори" и идеята за организиране на симулативни избори за млади европейски депутати и провеждането на симулативна младежка сесия на Европейския парламент. Бъдещите избиратели ще трябва да посочат своите кандидатури за евродепутати и в последствие, чрез импровизирани избори да определят пет от своите съученици - депутати, които ще представляват Бургас на национално ниво. Предвижда се „Изборите за Европейски парламент“ да се проведат сред 17-18 годишните ученици в сградата на Търговската гимназия на 19. 10. 2018 г.

08.10.2018 2

08.10.2018 3

08.10.2018 4

08.10.2018 5

08.10.2018 6

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1